A nevem Szabó Richárd

Vőfély, ceremóniamester, táncoktató, konferanszié, családi rendezvényszervező vagyok. Veszprém megyében a Balatontól 6 kilométerre a tapolcai medencében, Nemesgulácson élek feleségemmel és három fiammal.

A vőfély

A vőfély személye garantálja az esküvőn a hagyományokhoz való kötődést, és egy bizonyos népies stílust már önmagában képvisel, amivel ha azonosulni tud a jegyespár, akkor vőfélyt választ.

A ceremónia mester

A ceremónia mester ezzel szemben inkább protokolláris szabályoknak megfelelően „népies rigmák” nélkül irányítja az esküvőt, tulajdonképpen egyfajta műsorvezető.

Kapcsolat
 • Cím: Nemesgulács, Veszprém megye
 • Telefon: +36-30/98-96-468
 • Email: info@vofelyetek.hu

Hívja a +36-30/98-96-468 telefonszámot, ha kérdése lenne!

Ajánlom figyelmébe YouTube csatornám videóit!

 • 1970 Szabó Richárd

  A nevem Szabó Richárd. Vőfély, ceremóniamester, táncoktató, konferanszié, családi rendezvényszervező vagyok. Veszprém megyében a Balatontól 6 kilométerre a tapolcai medencében, Nemesgulácson élek feleségemmel és három fiammal.
 • 1986 Néptánc

  A tánccal 15 éves koromban kerültem kapcsolatba. Tapolcán a Batsányi Táncegyüttesben, később a Pendelyes néptáncegyüttes és a Káli-tűzrózsák tánccsoport tagjaként táncoltam, mint hivatásos előadóművész. 1988-tól néptánc-oktató képesítést szerezve óvodai, általános iskolai, és középiskolai tánccsoportok vezetésével foglalkoztam.
 • 1996 Képesítések

  1996-ban verseny és társastánc csoportvezetői képesítést szereztem a megnövekedett szalagavató nyitótánc tanítási igény kihívásai miatt.
 • 1996 Tánctanítás

  Feleségemmel, akit a tánc révén ismertem meg együtt tanítjuk a tánctanfolyamokon és táncórákon résztvevő növendékeket és jegyespárokat. A táncórákon nagy segítség a növendékeknek, feleségem tevékeny részvétele, hiszen a hölgyek általa, az urak általam, egy időben tanulják a táncot.
 • 1998 Diploma, vállalkozás indítása

  A Berzsenyi Dániel Tanárképző főiskolán művelődésszervező és kulturális menedzser szakon diplomáztam. Rendezvényszervező vállalkozásomat 1998 –ban indítottam el.
 • 2000 Vőfély, ceremóniamester

  A Vőfélységet 2000-ben kezdtem a néphagyományaink beható megismerését követően. Kezdetben csak baráti felkéréseknek tettem eleget, később már ajánlások révén is vállaltam el megbízásokat. Ceremóniamesteri felkéréseket 2013-tól vállalok.
 • 2014 Családi rendezvények

  Szolgáltatásaim közé tartozik még családi ünnepeken való köszöntés. Születésnap, névnap, házassági évforduló egyéb családi ünnepek alakalmával már megírt vagy általam megírt köszöntők előadása.
 • 2014 Céges rendezvények

  Céges rendezvények (családi, sportnap, év végi záróbankett) szervezése, lebonyolítása illetve rendezvényeken való konferálás.

Olvasson tovább

Az alábbi oldalak segítenek a választásban...

Vőfély vagy ceremóniamester

A vőfély személye garantálja az esküvőn a hagyományokhoz való kötődést, és egy bizonyos népies stílust már önmagában képvisel, a ceremóniamester ezzel szemben protokolláris szabályoknak megfelelően inkább egyfajta műsorvezető.

Olvasson tovább a mesterségről

Táncoktatás

Szalagavató, báli nyitótáncok: Csárdás, Körmagyar, Palotás, Reneszánsz Pavane és Gaillarde Ferrareze, Bécsi, Angol keringő, Nemzetek tánca, Latin és egyéb Standard táncok, divattáncok, igény szerint táncmix, Esküvői nyitótánc, Magán táncóra...

Olvasson tovább a táncoktatásról